Zonnepanelen Subsidie en besparing

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin

 

Vraag nu gratis de 4 voordeligste zonnepanelen prijzen aan. Voordeel tot wel 35% !

Gratis offertes aanvragen

Ontvang de 4 voordeligste zonnepanelen offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 35%!

Zonnepanelen Subsidie Regeling


Vanaf de start van de subsidie regeling op 2 juli 2012 hebben al veel mensen subsidie aangevraagd voor zonnepanelen op het dak van hun woning te plaatsen. De subsidie regeling is zo populair dat de beschikbare subsidiepot vaak al voor het einde van het jaar op is. Het ministerie van Economische Zaken had in 2012 en 2013 ruim 50 miljoen Euro beschikbaar gesteld om de plaatsing van zonnepanelen te stimuleren.

Geen landelijke Subsidie op zonnepanelen meer


Voor zonnepanelen is er geen landelijke subsidie regeling meer. maar dat wilt niet zeggen dat u geen subsidie meer kunt krijgen op de aanschaf van zonnepanelen.
Als u subsidie wilt aanvragen op zonnepanelen of andere energie besparende maatregelen aan uw woning dan moet u nu bij uw gemeente zijn.
Via de website energiesubsidie wijzer kunt u kijken of uw gemeente nog een budget beschikbaar heeft voor subsidie op zonnepanelen.

BTW teruggave op zonnepanelen


Sinds 2013 is het mogelijk om als particulier BTW terug te vragen bij de belastingdienst op de aanschaf van zonnepanelen voor uw woning. De belastingdienst ziet u namelijk als ondernemer als u elektriciteit terug levert aan het net. Hier komen dan wel wat administratieve handelingen bij kijken maar de teruggave op uw zonnepanelen kan aardig oplopen.

Meer weten over BTW terugvragen zonnepanelen?


Kijk dan op de website van milieucentraal.nl

Besparing met zonnepanelen


De besparingsmogelijkheden met zonnepanelen hangen van een aantal factoren af:

  • De ligging van uw dak ten opzichte van zuid – zuid/west
  • De grootte van uw dak
  • Het aantal zonnepanelen dat er geplaatst kan worden
  • De ligging van uw woning; aan de kust of land inwaarts.

Wat de totale besparing op uw maandelijkse elektriciteitskosten betreft, is een maximale besparing van wel € 100,- per maand op een gemiddeld totaal maandbedrag mogelijk.

Iets teruglopend rendement in de loop der jaren


Zonnepanelen bestaan al sinds de jaren 60. Jaren van ervaring met betrekking tot zonnepanelen techniek hebben gezorgd voor een hoog kwalitatief product wat 25 tot 40 jaar mee gaat. Bij een goede zonnepanelen fabrikant heeft u 25 jaar vermogensgarantie. Houd u er wel rekening mee dat het rendement op uw zonnepanelen installatie tot 20% af neemt gedurende 25 jaar vanwege slijtage en vervuiling.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang de 4 voordeligste zonnepanelen offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 35%!