Browsing "Informatie en Nieuws"

Zonnepanelen installeren

jan 27, 2017   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Zonnepanelen installeren wordt steeds populairder onder particulieren. Vooral de laatste vijf jaar is er een stevige opwaartse trend waar te nemen. Naast dat het beter is voor het milieu, pakt het ook nog eens voordelig uit. Het overschot dat wordt opgewekt aan stroom en geleverd wordt aan het net, gaat van de energierekening af. Hiermee worden bezitters van zonnepanelen dus dubbel beloond. Dat zijn natuurlijk mooie gegevens, maar wat kost het om zonnepanelen te installeren? Hoe lang duurt het voor u het geïnvesteerde bedrag er weer uit heeft en is subsidie mogelijk?
Read More »

Wat bepaalt de prijs van zonnepanelen?

okt 27, 2016   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Mensen maken de overweging om zonnepanelen te laten plaatsen omdat ze willen besparen op hun energiekosten. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Je investering in de zonnepanelen kun je tegenwoordig al binnen 10 jaar terugverdienen. In dit artikel kun je lezen hoe je kunt berekenen wat de kosten zijn wanneer jij zonnepanelen wilt aanschaffen. Zonne-energie is groene energie en dus kun je een milieubewuste keuze maken. De zon is een onuitputtelijke bron. Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan een schoner milieu en gaat je energierekening omlaag. Maar je moet goed kijken naar de prijs die je voor de aanschaf ervan moet betalen.

Read More »

Waarom zonnepanelen kopen in Duitsland?

okt 3, 2016   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Het is allang geen gek beeld meer. Je ziet steeds meer daken met zonnepanelen erop. Het straatbeeld verandert. Denk jij er ook aan om zonnepanelen te kopen? Je bent niet de enige. Zonnepanelen worden almaar populairder. Niet gek want zonnepanelen zorgen voor een forse besparing op jouw energierekening. Het is zelfs niet ondenkbaar dat je geld terugkrijgt. En met de klimatologische veranderingen ziet het alleen maar nog zonniger uit.
Zonnepanelen kan men tegenwoordig aanschaffen en laten plaatsen door vele verschillenden aanbieders in Nederland. Heb je wel eens aan Duitse zonnepanelen gedacht?
Read More »

Wat is het beste merk zonnepanelen?

sep 12, 2016   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Zonnepanelen worden steeds meer gebruikt in Nederland. Er zijn veel bouwprojecten waarbij zonnepanelen al in de bouwontwerpen zijn opgenomen. Ook kiezen tegenwoordig steeds meer mensen ervoor om zonnepanelen te laten plaatsten. Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen op je energiekosten. Met de zonnepanelen van tegenwoordig kun je vaak ook goed zien wat je energieverbruik is en wat je aan zonne-energie verbruikt. Er zijn tal van aanbieders op de markt als het gaat om zonnepanelen. Er zijn internationale bedrijven maar ook regionale bedrijven die zonnepanelen verkopen. Wanneer je op zoek gaat naar een goede zonnepaneel dan kom je toch wel terecht in een wir war aan aanbieders op deze markt en wanneer weet je nu of een merk zonnepanelen goed is of niet? En daarom gaan wij hier proberen een antwoord te geven op de vraag: Wat is het beste merk zonnepanelen?
Read More »

Buis zonnepanelen zijn een energiebesparende investering

sep 8, 2016   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Zonnepanelen zijn een prachtige uitvinding. Je genereert je eigen stroom via de schoonste energiebron ter wereld: de zon. Duurzamer is haast niet mogelijk. Toch laten veel mensen zich tegenhouden door de hoge aanschafkosten. Dit is jammer omdat deze kosten eenmalig zijn. Als je zonnepanelen eenmaal zijn geïnstalleerd kun je flink besparen op je energierekening. De zon is immers gratis. Op de lange termijn zal de investering zich dus zeker terug verdienen. En dit geldt al helemaal als je kiest voor buis zonnepanelen. Deze zijn duurder in aanschaf dan gewone zonnepanelen maar hebben een hoger rendement. Wij leggen je uit waarom.

Read More »

Energiebesparingsfonds, geld lenen voor zonnepanelen

dec 29, 2015   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Het energiebesparingsfonds bestaat al sinds 2014 maar niet veel mensen kennen het bestaan ervan. Het energie besparingsfonds is opgericht door de overheid om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Het is geen nieuwe subsidie regeling maar een voorziening om tegen een aantrekkelijke rente geld te lenen om bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen te financieren.

energie besparingsfonds zonnepanelen

Misschien heeft u al langer plannen om uw woning energiezuiniger te maken maar heeft u niet de middelen om dit te realiseren. Dankzij het energiebesparingsfonds kunt u een financiering krijgen waardoor u het bedrag niet in een keer hoeft op te brengen.

Read More »

Een net gekoppelde zonnepanelen installatie

dec 28, 2015   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Netgestuurde omvormers

Omvormers in netgekoppelde zonnepanelen installaties (die dus stroom aan het openbare net leveren) hebben tot taak de door de zonnepanelen installatie geleverde gelijkstroom om te zetten in een wisselstroom die aan de eisen van de energiebedrijven voldoet en die in het openbare elektriciteitsnet kan worden ingebracht.

Op de display van de omvormer zelf kan men het actuele opgewekte Watt/piek aan elektriciteit aflezen.

Zonnepanelen prijzen

Zonnepanelen prijzen

Read More »

Het weer in de toekomst

dec 28, 2015   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Het is onmogelijk om de gemiddelde jaarlijkse opbrengst voor de komende 10 tot 20 jaar ook maar enigszins nauwkeurig in te schatten, omdat de voor de berekeningen gebruikte klimaatgegevens betrekking hebben op gemiddelden uit het verleden. Deskundigen zijn van mening dat de grootste klimaatverandering van de laatste 500 jaar zo ongeveer voor de deur staat. Vroeger duurde de overgang van zomer naar winter en omgekeerd drie maanden, maar tegenwoordig kan het weer binnen een paar dagen omslaan en verliezen de herfst en lente aan betekenis.

Meteorologen bevestigen dat de zomer in de afgelopen 50 jaar zo’n 11 dagen langer is geworden. Niemand kan met zekerheid voorspellen wat ons in de komende jaren te wachten staat. Het blijft gissen wat de toekomst ons qua weersgesteldheid zal brengen, maar zeker is dat zonne-energie een grote toekomst voor zich heeft.
Wilt u naar de toekomst toe, met de voorspelde langere en hete zomers iets doen aan het verhogen van uw rendement? Koel dan ’s zomers tijdens zeer hete dagen uw zonnepanelen met een beregeningsinstallatie en verhoog uw rendement met wel bijna 15% zodat u een optimaal rendement bereikt t.o.v de zonnepanelen prijzen.

zonnepanelen prijzen

Zonnepanelen, teruglevering van elektriciteit

dec 28, 2015   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Uiteraard gebruikt u de door uzelf opgewekte elektriciteit zelf. Het is echter denkbaar dat u met uw zonnepanelen installatie meer opwekt dan u zelf nodig heeft; u kunt de teveel opgewekte elektrische energie dan terug leveren aan uw energiebedrijf. De vergoeding voor deze terug geleverde energie is in Nederland niet eenduidig geregeld en helaas erg laag. Ook kan deze vergoeding per energieleverancier verschillen. De vergoeding is deels gekoppeld aan de APX-waarde, dat is de inkoopprijs die energiebedrijven op de Amsterdam Power Exchange (de energiebeurs) voor elektriciteit betalen, en die kan van dag tot dag verschillen. Om die reden, kunnen wij u hieronder slechts een indicatie geven van de vergoedingen die u kunt verwachten.

Read More »

Zonnepanelen, de installatie uitgelegd

dec 28, 2015   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments

Een zonnepaneel bestaat in principe uit een aantal in serie geschakelde zonnecellen plus een zogenaamde bypass-diode (die beschadiging van het paneel voorkomt wanneer het gedeeltelijk wordt overschaduwd). Wanneer namelijk bij serieschakeling van zonnecellen 1 cel in de schaduw ligt, dan gedraagt die cel zich als een gewone elektrische verbruiker. Hierdoor kan deze cel door oververhitting vernield worden (hotspot effect). Normaliter zijn de cellen van een zonnepaneel door de fabrikant al beveiligd met bypass-dioden zodat de maximale stroom door een cel tot een veilige waarde begrensd wordt. Mocht een zonnecel overschaduwd worden, dan wordt de stroom omgeleid om de betreffende overschaduwde cel heen (zie afbeelding hieronder). Voor de aansluiting van deze dioden worden de zonnecellen opgedeeld in reeksen (strings) van 12 tot maximaal 24 stuks die elk met een eigen diode zijn beveiligd.

Read More »

Pagina's:12»