Buis zonnepanelen zijn een energiebesparende investering

sep 8, 2016   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin

Zonnepanelen zijn een prachtige uitvinding. Je genereert je eigen stroom via de schoonste energiebron ter wereld: de zon. Duurzamer is haast niet mogelijk. Toch laten veel mensen zich tegenhouden door de hoge aanschafkosten. Dit is jammer omdat deze kosten eenmalig zijn. Als je zonnepanelen eenmaal zijn geïnstalleerd kun je flink besparen op je energierekening. De zon is immers gratis. Op de lange termijn zal de investering zich dus zeker terug verdienen. En dit geldt al helemaal als je kiest voor buis zonnepanelen. Deze zijn duurder in aanschaf dan gewone zonnepanelen maar hebben een hoger rendement. Wij leggen je uit waarom.

Traditionele zonnecollectoren

Een normaal zonnepaneel of collector is een vlakke plaat die op het dak gemonteerd wordt. Onder deze plaat zit een bak met buizen. Deze buizen zijn gevuld met vloeistof die warm wordt als de zon erop schijnt. De warme vloeistof beweegt vervolgens richting een voorraadvat waarin het tapwater wordt verwarm. Dit type zonnepaneel is afhankelijk van zonlicht. Als het buiten bewolkt is, zoals vaak het geval is tijdens het winterseizoen, zal het rendement laag zijn. De traditionele zonnepanelen zijn dan misschien het goedkoopste om aan te schaffen, op de lange termijn heb je er niet altijd evenveel profijt van in het Nederlandse klimaat.

Buis zonnepanelen

De vacuümbuis zonnecollector, ook wel buis zonnepaneel genoemd, bestaat uit een reeks buizen. Deze buizen bestaan uit dubbel glas en zijn voorzien van een warmte absorberende laag. Van binnen zijn de buizen vacuüm en bevatten geen vloeistof in tegenstelling tot normale zonnepanelen. Buis zonnepanelen werken net als een thermoskan. Dankzij de isolatie kan de buis niet alleen snel opwarmen, het kan de warmte ook goed vasthouden. Als gevolg hiervan ben je minder afhankelijk van zonlicht. Zo kun je ook bij minder goed weer en in het winterseizoen genieten van heerlijk warm water. Buis zonnepanelen zijn echter wel duurder in aanschaf dan traditionele zonnepanelen. Daar tegenover staat echter dat je op de lange termijn meer rendement haalt uit buis zonnepanelen. Je bespaart meer op je energierekening en je bent uiteindelijk goedkoper uit.

Meer rendement dankzij buiszonnepanelen

Zonnepanelen zijn een geweldig idee voor iedereen die bewuster om wil gaan met het milieu. De energie die je haalt uit zonlicht is immers op een schone manier opgewekt. Ook kun je flink besparen op je energierekening, de zon is immers gratis en beschikbaar voor iedereen. Als je erover denkt om zonnepanelen aan te schaffen heb je de keuze uit traditionele zonnepanelen en buis zonnepanelen. Vlakke zonnepanelen zijn in eerste instantie zeker de goedkoopste optie. Op de lange termijn zijn buis zonnepanelen juist voordeliger omdat ze ook bij bewolkt weer en in het winterseizoen veel energie genereren. Daardoor zijn ze beter geschikt voor het Nederlandse klimaat. Als je kiest voor buis zonnepanelen betaalt de investering zich terug en bespaar je uiteindelijk zelfs meer dan bij traditionele zonnepanelen.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang de 4 voordeligste zonnepanelen offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 35%!