Wat bepaalt de prijs van zonnepanelen?

okt 27, 2016   //   by Beheer   //   Informatie en Nieuws  //  No Comments
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin

Mensen maken de overweging om zonnepanelen te laten plaatsen omdat ze willen besparen op hun energiekosten. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Je investering in de zonnepanelen kun je tegenwoordig al binnen 10 jaar terugverdienen. In dit artikel kun je lezen hoe je kunt berekenen wat de kosten zijn wanneer jij zonnepanelen wilt aanschaffen. Zonne-energie is groene energie en dus kun je een milieubewuste keuze maken. De zon is een onuitputtelijke bron. Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan een schoner milieu en gaat je energierekening omlaag. Maar je moet goed kijken naar de prijs die je voor de aanschaf ervan moet betalen.

Zonnepanelen prijs per m2

De standaardkosten voor zonnepanelen per vierkante meter zijn ongeveer 300 tot 350 euro. Als je zonnepanelen met een hoge opbrengst wilt, liggen de kosten tussen de 400 en 500 euro per vierkante meter. Je moet oppassen met het berekenen van het aantal vierkante meters, omdat je vaak niet de gehele oppervlakte van je dak kunt benutten. Soms is de zonrichting niet goed of de dakhelling te scherp. Dit heeft invloed op hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen. Zonnepanelen kennen de hoogste opbrengst als ze gericht zijn op het zuiden en een hoek hebben van 35 graden. Dit betekent niet dat je dakhelling precies 35 graden moet zijn, dit kan zelfs nog op een plat dak.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang de 4 voordeligste zonnepanelen offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 35%!

Bijkomende kosten zonnepanelen

Natuurlijk ben je niet klaar als je de prijs per vierkante meter hebt berekend of hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Er zijn bijkomende kosten die je zeker niet over het hoofd wilt zien. De montagematerialen bijvoorbeeld om de zonnepanelen op je dak te bevestigen. Of de omvormer die zonlicht omzet in bruikbare stroom voor je huis. Deze moet je om de tien jaar vervangen en dit kost ook weer zo’ n 1000 euro. Daarnaast is het van belang dat je aan de bekabeling denkt of het eventueel nodig zijn van een extra groep in je meterkast. Soms zijn er ook kleine kosten aan het doorleggen van de bekabeling van buiten- naar binnenshuis.

<vlakke zonnecollector

Prijzen zonnepanelen

De prijzen per zonnepaneel of per vierkante meter zeggen dus heel weinig. Als je zonnepanelen wilt aanschaffen, heb je een heel systeem nodig. Bekijk in de offertes goed of het om de totaal prijs gaat van de zonnepanelen, de omvormer, installatiekosten en eventueel meetapparatuur. Bovendien verschillen soorten zonnepanelen in de opbrengst. Je kunt het beste dit eerst vergelijken om de voordeligste keuze qua prijs te maken. Zorg dat je altijd een berekening laat maken van het rendement.

Zonnepanelen Duitsland

De prijzen van Duitse zonnepanelen liggen lager dan die van Nederlandse, omdat de Duitse overheid er subsidie voor geeft. Het merk Eging wordt veel verkocht in Duitsland. Duitse zonnepanelen zijn van betere kwaliteit dat zonnepanelen die in Azië worden gemaakt. Vergeleken met Chinese zonnepanelen zijn Duitse zonnepanelen duurder, maar dus ook van betere kwaliteit.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang de 4 voordeligste zonnepanelen offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 35%!